“Over the rainbow bridge.”

Een Leonberger woont tijdelijk bij je in huis, en voor altijd in je hart.

Rico

Rosaceae Myristica: geboren op 15 februari 2011. Van kennel Rosaceae. Bij onze zoektocht op deze kennel gestuit. Op bezoek geweest en daar hadden we meteen een goed gevoel over. Ook vanwege hun jarenlange ervaring met het fokken van Leonbergers.

Bram heeft met hem puppy-training gedaan, daarna gehoorzaamheid en voortgezette gehoorzaamheid. Daar waren ze bij examens een van de beste koppels. Ook zijn we begonnen via vrienden met het lopen van shows, waar hij het tot jeugdkampioen wist te schoppen.

Een stukje van Bram
Rico was mijn hond, dat had hij zelf zo besloten, helemaal zelf vanaf de eerste ontmoeting. Waarom? Ik weet het niet, het was gewoon zo, hij had dat besloten, in zijn hondenbrein.
De anderen vond hij ook goed, maar hij hoorde bij mij en ik hoorde bij hem. Dat vond hij, en ik had dat maar te accepteren, en dat deed ik met blijdschap, want er is geen betere vriend dan een Leonberger die jou verkiest. Ik mis Rico nog steeds, elke dag.

EMI

Rosaceae Deutzia: geboren op 20 juni 2015. Ons dametje en de stammoeder van onze kennel. Moeder van Athos en Diva.

EMI, vernoemt naar de Emiraten, omdat Bram daar woonde en werkte toen zij bij ons in huis kwam. Een ‘left-over’ van een nest. Een meisje dat ‘blijdt’ met Petra mee naar ons huis kwam. Wat een geweldige dame, wat een knapperd, en een geweldige moeder voor haar kroost, maar bovenal een onwijze lieve kroelboel voor ons.
Knuffelen was haar hobby, en ‘Miss Knuffel’ haar ‘middle name’. Ieder moment van de dag of de nacht was een knuffelmoment, een dag zonder kroel, was een dag niet geleefd.
We hebben veel te vroeg afscheid moeten nemen van EMI, de enorme leegte die zij achter laat wordt opgevuld door haar dochter, Diva.