ONZE LEONBERGERS

Diva

De paragraaf van Diva en haar pagina worden aangemaakt.

Bella

De paragraaf van Bella en haar pagina worden aangemaakt.

Kadootje

De paragraaf van Kadootje en haar pagina worden aangemaakt

Jottum

De paragraaf van Jottum en zijn pagina worden aangemaakt

Socialiseren

Kleine pupjes worden groot, en zo ook hun wereldje. We zijn in een vroeg stadium bezig om de hondjes te socialiseren door ze nieuwe indrukken en ervaringen op te laten doen. Een van de eerste ervaringen krijgen ze bij ons in huis, de werpkist staat in de huiskamer, en in die huiskamer wordt ‘gewoon’ geleefd. Dus die geluiden en geuren krijgen ze alvast mee. Als de puppen wat verder in hun ontwikkeling zijn gaan ze naar buiten, daar zijn allerlei speeltoestellen die uitdagen tot onderzoeken, of bewegen en er zijn de hele dag door, naast de gewone omgevingsgeluid zoals trekkers, vogels, mensen, etc. ook verschillende geluidsfragmenten te horen, van sirene tot kikkergekwaak.

Op enig moment nemen we de puppen mee naar lokale gelegenheden waar veel mensen bijeen komen. De puppen wennen alvast aan de auto, maar ook aan andere mensen en geluiden. Hele mooie gelegenheden daarvoor zijn een kermis, braderie, tuincentrum, kleuterschool, etc. De puppen, en wij , hebben altijd veel bekijks.
Uiteraard heel veel vriendelijke mensen die de pups even willen aaien, en dat is juist de bedoeling. Al met al is het voor ons en voor de puppen altijd een hele belevenis

Over the rainbow bridge

Onze lieverds waar we afscheid van hebben moeten nemen.