NIEUWS

Na een lange periode van een lange stilte hebben we de draad weer opgepakt. Door de Corona kwamen veel evenementen te vervallen, en ‘even een nestje’ leek ons ook geen goed idee. Door drukte in de privésfeer bleef het ook rustig op de site, gewoon geen tijd en soms geen zin. Maar natuurlijk is er wel het een en ander gebeurt. Zo is de samenstelling van onze roedel veranderd. We hebben afscheid moeten nemen en hebben nieuwe honden verwelkomd. Waar de samenstelling eerst een overwegend mannelijke karakter had, namelijk drie reuen en een teef, is dit nu veranderd in drie teven en een reu.

Diva, Bella en Kadootje vormen de vrouwelijke hoofdmacht, en Jottum is vandaag geboren.

Gelukkig zitten we weer in rustig vaarwater en konden we weer wat activiteiten gaan plannen. Eind juli 2023 zijn we met Diva en de andere dames naar Denemarken gegaan. Daar heeft Diva een ontmoeting gehad met Ikkie.

Het was een stukje rijden, maar dan heb je ook wat. Een prachtige reu voor onze mooie dame.

De naam van deze mooie meneer is: Khaimas’ Semper Bona Fide – Always In Good Faith

Twee weken geleden zijn we naar de dierenarts geweest voor een echo., om te kijken of de ontmoeting het gewenste resultaat had. Er zijn toen een aantal vruchtjes gezien. Voorzichtige conclusie, Diva is drachtig!

Vorige week donderdag 28 september hebben we rönthenfoto’s laten maken. Na een aantal keren geteld te hebben blijkt dat Diva ‘vol’ zit. Check het plaatje, en tel maar mee. Of het aantal dat is geteld klopt weten we volgende week.

Gisteravond om kwart over negen heeft Diva besloten dat de dracht lang genoeg heeft geduurt en is de eerste pup geboren. Het D-Nest is in aankomst!

In de nacht van 01 tot 02 oktober heeft Diva zich bevrijd van haar enorme last. Net als de vorige keer is de bevalling goed gegaan. Alleen nam onze dame er wel wat meer tijd voor, maar dat mag ook wel. In twaalf uur tijd heeft Diva twaalf mooie mini Leonbergers op de wereld gezet. reuen en teven, de puppen wegen allemaal rond de 500 gram.

De hondjes krijgen als kennelnaam namen die allemaal beginnen met de letter “D”. Voor geboortenamen komt de prefix van onze kennelnaam “North Sea Leos”.